Booking.com

Hemmelige steder Mallorca

Som sommeren kommer og solen skinner på øya Mallorca, har turist invasjonen multiplisert befolkningen og endeløse strender og kysten av øya fylt.
Likevel er det fortsatt hemmelige stedene på Mallorca langt fra folkemengdene, kan du oppdage.
Nedenfor er en kort liste over noen av disse hemmelige steder.
Banyalbufar, la oss starte i Serra de Tramuntana, utvilsomt den mest grusomme og mest ukjente delen av Mallorca. Hovedsakelig besøkt gjennom hele året av lokalbefolkningen, som vil være glade for å informere deg om de mange krisesentre. Mindre enn en kilometer fra Banyalbufar er en av de mest idylliske landsbyer og i et område med mange kurver, tar vi en vei som går ned bratt til sjøen. I midten av bakken, la vi bilen (det er en liten parkeringsplass) og ned på foten ned til Cala Banyalbufar. På høyre side og med utsikt over Middelhavet, vil du oppdage en liten bukt. Resten, mangel på fortøyde båter og unektelig vakre landskapet gjør et besøk til Cala Banyalbufar en glede. Hvis du vil ha enda mer privatliv, kan du ta en kort spasertur fra samme sted i nordøstlig retning til Punta de Sa Galera. Denne lille bukta har færre besøkende, og er mer beskyttet, slik at du kan svømme uten bølger.
Port des Canonge. Følg veien gjennom Tramuntana Sóller retning etter seks kilometer med trange svinger på 180 grader, kan du oppdage Port des Canonge, et skjult enklave i naturen. Typiske fiskebåter, en liten strand og ren natur, som er Port des Canonge. Du kan også opprette en fantastisk tur fra den tidligere nevnte parkeringsplassen til Port des Canonge.
Llucalcari. I midten av fjellet like utenfor den pittoreske landsbyen Deia mot Sóller vil du finne et hemmelig sted i Mallorca, kalt Llucalcari en vakker og rolig bukt med klart vann. Den steinstrand Området byr på et interessant fenomen, en strøm av vann fra fjellene og stranden gjør for gjørmehull. Ifølge lokalbefolkningen dette leire inneholder terapeutiske egenskaper. Du kan, kan bare nås til fots bukter på Llucalcari, som inkluderer Canyaret. Hvis du liker å gå, anbefaler jeg deg å parkere bilen på Cala Deia, kommer du Lucalcari i ca 15 til 20 minutter. Naturisme, camping og dykking er tillatt i denne regionen.
Betlem ligger nær stranden, i den nordøstlige delen av øya, i bukten i Alcudia. Natur, fred, stillhet, krystallklart vann og vill viker hjelpe deg å lindre hverdagens stress. Bare 3 km fra Betlem er den typiske landsbyen La Colonia de Sant Pere, har det mange restauranter og butikker. Fra Betlem kan du gå til Es Calo eller Ermita de Betlem. Fra et punkt kan du nyte en vakker utsikt over uberørt natur.
Migjorn er den sørligste delen av øya Mallorca og hjem til noen av de beste strendene og naturreservater. Sør er tradisjonelt den tørreste delen av øya, er fiske svært viktig for den lokale økonomien, og derfor tjener nettopp her de beste restaurantene sjømat. Dette er den mest underutviklet del av øya. Naturreservatene er et mekka for fugletittere og naturelskere. Selvfølgelig må du Santanyí, hvite sandstrender og turkist vann oppfylle alle ønsker. Andre imponerende bukter er Cala Llombards og Calo des Moro. Lenger sør, i nærheten av Cap de Ses Salines er stranden Es Caragol. Es Caragol er tilgjengelig fra fyret av Cap de Ses Salines.