Booking.com

Esporles fjellandsby i Mallorca

Esporles er en fjellandsby som ligger i Sierra de Tramuntana, på vestsiden av Mallorca. Denne vakre landsbyen har beholdt mye av sin opprinnelige sjarm, med typiske steinhus og svingete gater. Esporles blir ofte oversett av turister, kanskje fordi det er vanskelig å nå med offentlig transport. Imidlertid er landsbyen også i de voksende internasjonale samfunnet og fastboende et populært reisemål. Esporles nyter vakker natur og gode forbindelser til Palma og andre områder. Esporles ligger også nær det eneste universitetet i Balearene og Silicone Valley of Mallorca.

Esporles ble dannet av de invaderende maurerne og senere utviklet under den kristne gjenerobringen i det 12. århundre. Landsbyen er ofte forbundet med tilstøtende områder i Banyalbufar og Valdemossa og er kjent for sin landbruk og store eikeskoger.

Esporles vil holde deg mange lokale butikker og hver lørdag er et marked som tilbyr mange regionale produkter. Esporles ligger bare 20 minutters kjøring fra Palma og 10-15 minutter fra flere kjøpesentre, de største supermarkeder og kino.

Ting å gjøre i Esporles: Landmark Esporles er historisk eiendom og museum La Granja, som dateres tilbake til romertiden, og er verdsatt for sine naturlige kilder. Godset og museet er åpent for publikum. Det er en gotisk kirke i Esporles, en elv og flere broer. Landsbyen er et godt utgangspunkt for å utforske området, Palma og de mange fjellandsbyene med bil.

Esporles er et flott reisemål hvis du foretrekker fjellene eller havet. Esporles er et bra sted å gå og nyte naturen og å smake lokale råvarer. Besøkende er velkommen her vennlig, selv om mange turister du ikke vil møte. Utflukter til Valldemossa, Banyalbufar eller hovedstaden Palma er gjennomførbart fra Esporles. Er du interessert i økologisk vin, må du besøke vingården Es Verger.

Det finnes mange restauranter i Esporles. En av de eldste lokale restauranter, kjent for den beste pattegris på øya kalles La Villa. Selv overnatting tilbys i Esporles, kan du bo på hotell og selvbetjente boenheter. I regionen finner du også kjente boutique hotell og gårdsturisme mulig.

Hvert år blir den kulinariske festival arrangeres i oktober, heter Fira Dolça, vil du finne de beste bakverk på øya. Tallrike finne lokale arrangementer og festivaler arrangeres gjennom hele året, de er først og fremst tilrettelagt for beboerne.

Esporles er et flott feriemål, men også for å bo permanent. Været er mer fuktig enn i kystområdene og i vinter snø noen ganger. Men fremfor alt nyte ditt besøk på denne autentiske, vakker landsby i Mallorca!