Booking.com

Mallorca på en helg

Hvis du ønsker å få et generelt inntrykk av øya i mindre enn to dager, hvem ville du råde til å vie den første dagen av kultur, fritid og shopping i hovedstaden Palma (Butikkene og museet er åpent på lørdager). På søndag bør du ta en tur og nyte de ulike landskapene i Mallorca, enten med bil, tog eller sykkel.




Hovedstaden Palma

En tur til gamlebyen i Palma er avgjørende. Det ligger midt i byen, og du kan besøke dem til fots. Man føler seg i en annen tidsforskyvning når du går gjennom de trange gatene. Man kan beundre gårdsrom av staselige boliger, besøke de arabiske badene, det jødiske kvartalet å endelig gå til katedralen, som ligger svært nær sjøen.

Har besøkt de fleste museene du ikke bør være langt borte fra den gamle bydelen. Museo de Arte Moderno y Contemporáneo i Palma, Palau Solleric, Palau mars og Gran Hotel ligger i nærheten av katedralen. Hvis du vil ha et bredere bilde av Palma, turist men også turist drosjer gir. Så man kan hans tur til den tiden som er tilgjengelig for å justere, og severdighetene som interesserer deg.

Å kjøpe en trenger ikke å også gå langt, fordi spiller det sosiale og kommersielle livet i byen i området, og gir et innblikk i den kosmopolitiske tegnet av byen. Man kan finne alt du trenger, fra Siurell -dette typisk Tonfigur- til internasjonale designere.

Den nattlige gleden er en annen attraksjon på øya. De spenner fra rolige barer hvor du kan drikke vin fra øya til store og kjente nattklubber som holder åpent til de tidlige timer.

Utforske øya

Vestkysten er en av de mest populære og mest naturskjønne ruter og tilbyr en spektakulær utsikt over havet og fjellene. Ruten for det meste på den steinete kysten og snor seg gjennom fjellene i Sierra de Tramuntana. Det høyeste punktet her er Puig Major, 1445 meter. Landsbyene, som kan besøkes langs løpet, har holdt sin tradisjonelle arkitektur, små brosteinsbelagte gater og deres enkle kirker. Terrassene som har blitt opprettet for å muliggjøre dyrking i dette bratte området, noe som gir østkysten av øya en unik karakter. Systemet går tilbake til den muslimske perioden.

For denne turen må du leie en bil og med et enkelt kart det er lett å orientere seg, fordi sporet er enkelt og godt skiltet. Du kan starte i sørvest i Andratx og kjører nordover, forbi Estellencs og Banyalbufar. En annen vakker rute er mellom landsbyene Valldemossa, Deia og havnen i Sóller (Port de Sóller). Fra Sóller kan du avslutte ved Formentor fortsette å Lluc og Tour.

Dette er bare ett av mange ruter som kan bli funnet på øya. Det gir mer på nordsiden av buktene Pollensa og Alcudia og Øst Arta og Capdepera. Hvis du kjører sørover langs kysten, vil du finne mange bukter, strender, fyr og landsbyer som utgjør øya.

Med tog

Man trenger ikke å leie en bil for å oppdage Mallorca. Nettverket av transport på øya tillate veldig fine turer på en enkelt dag, som er lett å organisere. En klassisk er turen i den gamle tre tog fra Sóller, som fører siden 1912 fra Palma by felt av mandeltrær, deretter gjennom fjellene med oliven og furutrær. Nylig, etter å ha blitt drevet med elektrisk lokomotiv gjennom 13 tunneler, kommer man til en dal med appelsintrær, hvor man kommer inn i landsbyen Sóller. Det interessante landskapet på denne turen tilbyr en rekke nyanser, avhengig av sesong. Slutten av januar karakteriserer den hvite mandel blomstrer bilde, typisk for Mallorca.

På den annen side øya har et jernbanenett som bare bringer en til steder som Inca, Sa Pobla og Sineu i sentrum av øya. Det er lurt å se på kalenderen til festivaler som finner sted gjennom hele året i Mallorca. Så du kan personlig bli kjent med den tradisjonelle folkekulturen av Mallorca.