Booking.com

Montuïri gammel bosetting på Mallorca

Det lille samfunnet Montuïri er en av de eldste bosetningene på Mallorca. I bybildet i dag, og har fortsatt sin middelalderske struktur. I tillegg til en rekke severdigheter, er Montuïri også et yndet reisemål på grunn av de mange festligheter. I det historiske sentrum kan du fordype deg i historien til Montuïri. Typisk for byen er de mange fabrikkene som ble bygget i det 18. århundre. Mange kan fortsatt bli funnet i distriktet Es Molinar. I en av de restaurerte vindmøller arkeologiske museum ligger, huser det funn fra arkeologiske utgravninger på øya Mallorca. Blant de viktigste attraksjonene i Montuïri inkluderer sognekirken Sant Bartomeu, som ble bygget i det 14. århundre og ligger på Placa Major mellom flotte akasie trær. Den nåværende utseende av kirken skylder til ulike renoveringer i det 18. århundre. Et høydepunkt i den lokale kirken er den barokke delen av året 1643. En annen historisk landemerke er kapellet Mare de Deu de la Bona, som ble bygget i middelalderen som et minnesmerke til ære for Saint Michael.
Inne i kapellet, ulike kunstskatter, for eksempel et bilde av jomfru fra det 16. århundre eller prekestolen fra år 1855. I den renoverte huset ved siden av kapellet huser nå en sjarmerende restaurant.
Montuïri er berømt for sine festivaler som finner sted hvert år i den lille byen. San Antoni festival blir feiret den 17. januar. På festivalen til ære for Saint Bartomeu den 24. august, en tradisjonell dans spill iscenesatt. Pilegrims på påsken tirsdag tiltrekker seg mange besøkende hvert år til Montuïri. Her blir de guidet av en gammel vei til tilstøtende Puig de Sant Miquel, hvor dyrkingen foregår. Et annet høydepunkt på den første søndagen i desember, Fira de sa Perdiu, en rettferdig med dyr, lokale råvarer, kunst og kultur.