Fantastisk autentisk: I disse fem restaurantene på Mallorca kan du nyte den smakfulle tapasen
Enten det gjelder de populære potetbåtene Patatas Bravas, brød med hvitløkskremaioli, kjøttboller i tomatsaus eller grillede blekksprutringer: utvalget er bredt. Forresten: en tapa er en typisk lokal forrett som vanligvis serveres i barer og restauranter med vin, øl og forfriskende kalde drikker. Vi foreslår noen restauranter hvor snacks serveres.
Café La Lonja er som en reise tilbake i tid. Den historiske baren med rustikke møbler er en av de eldste barene i Lonja-distriktet, som ligger i umiddelbar nærhet av Palmas fiskemarked og havnen. Etablissementet er en like populær adresse blant vanlige gjester, fastboende og ferierende. På den lille, men fine menyen kan gjestene velge mellom brus, vin, cocktailer og ulike tapas, for eksempel den spanske potetsalaten «Ensaladilla rusa», krydret pølser eller Trampó. Det er også en skiftende lunsjmeny.
Can Toni er en av de mest emblematiske etablissementene i Palma. Den landsbylignende restauranten skinner spesielt med sine mallorcanske oppskrifter og et omfattende utvalg av forskjellige spanske tapas. Menyen inkluderer reker i hvitløksolje, "Gambas al ajillo", fylte kroketter, potetskiver "Patatas Bravas", dadler pakket inn i bacon eller grillet paprika "Pimientos de Padrón". Nybakt brød med hvitløkskremaioli og oliven skal selvfølgelig ikke mangle. Det finnes også et utvalg av ulike mallorcanske viner og fine viner fra fastlandet. Hvis du er litt mer sulten, kan du på Can Toni også prøve mallorcanske kjøttspesialiteter, bakt i vedovn, som pattegrisen «Porcella». Restaurant Can Toni ligger på Costa de Santa Creu, rett på hjørnet av Carrer de Sant Llorenç, ikke langt fra det eksklusive smuget Sant Feliu og Borne. Es Baluard-museet ligger også bare noen få minutters gange unna.
Tapasbaren Espanya ligger i hjertet av Palma og noe skjult, og er en velkjent adresse i den mallorkanske scenen. Denne rustikke baren ligger bare noen få meter fra Plaça Major og tapasene består ikke bare av snacks, men serveres noen ganger også på store tallerkener (“Ración”) direkte i baren. Tapasbaren er mest kjent for sin tortilla de patatas (potetomelett).
Tapasbaren La Bóveda i det gamle sentrum av Palma har vært en populær adresse for spansk snacks i årevis. Spesielt tyske feriegjester og innbyggere liker å komme dit. Vi anbefaler den aromatiske skinken, som er skåret frisk fra beinet av en ekspert med en lang, skarp kniv. Tortillas, grønn paprika, kroketter, dadler pakket inn i bacon eller blekksprut med poteter står også på menyen. Restauranten har også et autentisk, rustikk interiør og ligger på Carrer Boteria i sentrum av Palma.
Spansk tapas har blitt servert på Bodega La Rambla siden 1940. Tapastallerkenen "Variat" anbefales spesielt. Blant de ulike forrettspesialitetene har gjestene også muligheten til å bestille «alt én gang». "Variat" er en samling av de mest populære tapasene på en tallerken. Tradisjonelt består en "Variat" av kjøttboller i saus (Albóndigas), potet- og tunfisksalat med majones (Ensaladilla rusa), den mallorkanske retten "Frito mallorquín" (orgelkjøtt med grønnsaker), hakket blekksprut i en krydret saus (pica-pica) ), innmat (callos) og på toppen av det en stekt spesialitet som kroketter eller blekksprutringer "calamari". Bodega La Rambla ligger på Via Roma 6.