Booking.com

S'Arracó landlig ro på Mallorca

S'Arraco ligger i en vakker dal mellom fjell og skoger. S'Arracó er en liten by i det sørvestlige hjørnet av Mallorca, populær blant internasjonale beboere som er ute etter et rolig sted å bo, med god tilgang til nærliggende byer.

Landsbyen består hovedsakelig av tradisjonelle steinhus, beholdt den rustikke sjarmen til den gamle Mallorca.
I nærheten av Andratx og ved foten av Sierra de Tramuntana, har S'Arracó en turbulent historie bak seg, til tross for sin rolige utseende.

Selve byen har ikke mye å tilby, men det er et utmerket utgangspunkt for mange aktiviteter og er ideell for å utforske området rundt i denne delen av øya.
Byen er hovedsakelig et boligområde, men har en liten kirke, som stammer fra 1742.

Historie og kultur av S'Arracó
S'Arracó kommer fra det arabiske ordet som betyr ar.racon hjørnet. Byen var en gang en del av et større område som strakte seg fra den lille stranden i San Telmo til klosteret Sa Trapa 'og med øya Sa Dragonera. selv historien var litt blodig, inkludert forsøk på uavhengighet for regionen Andratx og en skjult base av banditter. Det var også angrep av pirater, som ble arrestert på øya Dragonera.
S'Arracó har også en sterk fransk innflytelse, mange innbyggere emigrerte til Frankrike, senere kom de tilbake igjen. I dag S'Arracó arrangerer et internasjonalt samfunn som søker fred.

S'Arracó er ikke et sted å handle, men i de nærliggende landsbyene Andratx og Port d'Andratx du finner flere butikker og forretninger. Landsbyen har flere restauranter, en bank og en butikk. Den nærmeste marked holdes hver onsdag i Andratx.

Hovedattraksjonene i S'Arracó
Hovedattraksjonen er den nærmeste øya Sa Drago, som i dag er en natur og marint reservat. Det er regelmessige båtturer fra nærliggende Port d'Andratx og San Telmo. Et populært møtested for turgåere er Trappist klosteret "Sa Trapa."

Nær S'Aracó mange fotturer, sykling og dykking. Puig de Galatzó naturpark i Tramuntana fjellkjeden ligger også innen gangavstand. Mange golfbaner er også innen rekkevidde av S'Arracó inkludert Camp de Mar og Andratx Golf Club.

Det finnes noen lokale restauranter, noen med et godt omdømme. De fleste hoteller serverer ikke mat, men en rekke hoteller med et godt omdømme er bare en 10 minutters kjøretur, inkludert de fem-stjerners hotellet Castell Son Claret Capdella og den vakre Hotel Villa Italia på en klippe i Port d'Andratx.

Hvis du er ute etter en eiendom i S'Arracó, er tilgjengelighet svært begrenset og prisene er relativt høye. For en landsby hus du vil definitivt € 400,000 - og en stor landlig eiendom mer enn € 1.000.000, -. Det finnes en rekke fritidsboliger, men de fleste husene er permanent bebodd.