Booking.com

Cala Major forstad til hovedstaden Palma de Mallorca

Cala Major (Cala Mayor) er en forstad til hovedstaden Palma de Mallorca. Ligger i den sørvestlige delen av Palma. Cala Major var en gang et møtested for jetsettere og den kunstneriske verden på den baleariske øya.
Foruten de mange severdighetene og den vakreste stranden i Palma de Mallorca, nabolaget er i dag preget av sitt livlige natteliv. Utallige barer, restauranter og nattklubber venter på sine gjester med et variert program.
En av de mest berømte severdighetene i Cala Major er sommerresidensen til den spanske kongeparet. Omgitt av en vakker park omgitt av høye murer, ble Villa Marivent bygget i 1923 av kunstsamleren Juan de Saridakis. Etter hans død ble rettighetene til bruk av villaen over til den kongelige familien.
Imidlertid er den viktigste attraksjonen i Cala Major Fundació Pilar i Joan Miró, en kunst stiftelse, etablert av den katalanske maleren Miró og hans kone i 1981. Med dette grunnlaget, den berømte maleren ønsket å skape en plattform for unge kunstnere og besøkende nærmere moderne kunst. Miros studio og mange av hans verker er plassert i stiftelsen. I hovedbygningen av komplekset, som ble designet i 1992 av den kjente arkitekten Rafael Moneo, kan besøkende fordype seg i den fargerike verden av Miró blant mer enn 2500 verk av kunstneren.
Samme stranden i Cala Major er en av de vakreste strendene i hovedstaden. Den fine, hvite sandstranden tilbyr god plass til å slappe av og asurblå vannet er ideelt for bading, snorkling eller brukes til å gjøre vannsport. Stranden i Cala Major tilbyr moro og avslapping.

Den fjellrike innlandet og steinete bukter med sine eventyrlige furuskog er ideelle for lange turer. Det er også et mekka for alle sykkelentusiaster på øya. Ruter kjøre langs kysten og gjennom det unike fjellandskapet, for eksempel via Coll des Vent, hvor du kan nyte en fantastisk utsikt over Palma og havet.