Booking.com

Avslappende ferie i Puigpunyent på Mallorca

I Serra de Tramuntana i sørvest for Mallorca ligger den lille samfunnet Puigpunyent. Omgitt av terrasser og skog presenterer seg et eventyr ferie-regionen ved foten av Puig de Galatzo, en ca 1 025 meter høye fjellet. Den unike naturen i og rundt Puigpunyent er perfekt for lange turer og lover ren avslapning. Sognekirken Santa Maria Assumpció er landemerke i Puigpunyent. Bygd på restene av en kirke fra middelalderen, ble kirken grunnlagt i det 18. århundre med sine tradisjonelle ornamenter og dekorasjoner, alt i den arkitektoniske stilen i regionen. Inne i kirken kan du forvente mange kunstskatter. Blant de viktigste skattene inkludere og er en skulptur av "Virgin Mountain", skjult i nisje av høyalteret og en gotisk skulptur fra det 14. århundre, som kom fra en gammel sjømanns kapell i Palma de Mallorca. En annen merkverdighet er den stadig truffet av lynet og skadet skulptur av den nasjonale helten Ramon Llull.
Puigpunyent er en tur til den uberørte naturen i Mallorca. Åsene i og rundt Puigpunyent er ideelle for lange turer. Turstier fører gjennom uberørt natur med mange utsiktspunkter som tilbyr praktfull utsikt over den blomstrende ferieområder. Et paradis for naturelskere.
Naturreservatet Galatzó er en spesiell opplevelse for unge og gamle. Foruten imponerende informasjon om flora og fauna i regionen, naturparken tilbyr alle fasilitetene til en liten fornøyelsespark. I de anlagte fosser og dammer kan du bade og i tilstøtende kafeteriaen kan du nyte kjas og mas i en koselig atmosfære. Et stort grillområde, en rovfugl showet og ulike "adventure travel" fullføre programmet. Selv landsby som ligger ca 4 km sør-vest for Puigpunyent Galilea er verdt et besøk. Det unike landskapet, som sammenlignes med den bibelske Galilea at landsbyen noensinne har gitt henne navn. Galilea er fødestedet til den berømte kaptein Antoni Barceló, som i det 16. århundre som sjef for den spanske flåten og utgang var en stor fiende av pirater i regionen.