Booking.com

Tramuntana Mallorca på sitt beste

Fornalutx
Mer pittoreske i Mallorca kan det ikke. På nesten ti-kilometer løype fra Sóller gjennom Fornalutx og Mirador Ses Barques, Tramuntana-fjellene viste frem den vakreste side. Dessuten er den ruten ikke farlig, og du trenger ikke være en fjellklatrer å erobre dem. Fotballbanen av Sóller fungerer som en start og slutten av turen.
Komme tapt er umulig, siden skilt regelmessig indikere retningen. Den totale rute du kan ta i ca tre og en halv time. Fra fotballbanen, følg skiltene til Fornalutx, litt underveis. Når veien deler gir et tegn til stien GR-221, retning i fjellandsbyen kalt (Ruta de Pedra og Sec). Nå forlater du Sóller og umiddelbart utvider visningen av Serra de Tramuntana ut. Av sitruslunder og siste villaer med svømmebasseng, fortsetter den langs en brosteins historisk vei som allerede eksisterte i det 13. århundre. Etter ca en times gange, kommer du til Fornalutx. Selv langveisfra er synlig hvor landsbyen er i fjellet. Fornalutx ser ut som et bilde fra en bildebok om Mallorca. De smale gatene er så glatt, steinmurer av husene braving varmen og på landsbyens torg finner du flere kafeer.
Fortsett veien og la Fornalutx, som gjentatte ganger kronet som den vakreste landsbyen i Spania, er rett og klatrer i fjellet opp til Mirador Ses Barques. Selvfølgelig er det fortsatt tre markører, men du også høre trafikken på ruten Mo-10 og vet at du er på rett spor. Noen ganger du må krysse denne veien. Fra Mirador de Ses Barques er det en vakker utsikt over Port de Sóller. Fra utsiktspunktet kan du gå nordover, før veien deler og nedstigningen til Sóller (halv time) begynner.
Selv uerfarne turgåere og familier kan ta stien uten problemer.
I tillegg til geiter og sauer Er du nysgjerrig bekker esler, som holdes i en rekke nærliggende villaer. Løypene er det meste i skyggen, så selv om sommeren ikke er for varmt.
Turen starter og slutter på fotballbanen i nord i Sóller. Det er en parkeringsplass. Du kan nå Sóller med antikke toget fra Palma, er stasjonen en kort spasertur til utgangspunktet.