Booking.com

Utflukt til Finca Galatzó i Calvia Mallorca

Som en relikvie dager lang borte , omgitt av appelsintrær , ensomme og forlatte i skyggen av en imponerende panoramautsikt på Finca Galatzó Calvia . Finca Galatzó er nå et populært reisemål for turgåere , men også for familier med barn eller for sportsentusiaster .
Området dekker 14.000 hektar , og det er en god ti prosent av det totale arealet av Calvià . Kommunen hadde Finca Galatzó ervervet i år 2006 , og siden da er det åpent for publikum .
Parkeringsplassen ved begynnelsen av området er utgangspunktet for en flott tur . Turen går gjennom store enger der sauer og lam er på jakt etter skygge og beitende kuer .
Her og der vil du komme over gamle tre porter . De er ofte stengt , men kan enkelt åpnes . Gjentatte ganger krysser en tørr seng av en fjellbekk , som slynger seg gjennom dalen .
Etter ca 20 minutter kommer du til Finca Galatzó . Den store, staselige bygningen ligger på en liten høyde og er omgitt av palmer og appelsintrær . Komplekset inneholder en oljemølle, en fredelig hage , hestestaller og et lite kapell . I tillegg til hovedhuset er det en rasteplass hvor du kan nyte roen i skyggen av trærne . For lokale familier , er det et populært møtested på søndag ettermiddag . De bringer mat og drikke , og mens foreldrene nyter roen i dalen , er landet rundt huset en stor lekeplass for barn .
Galatzó er forutsetningen for fire turløyper med ulik lengde , fra 6 til 11 kilometer. Du er da om 2 til 4 timer på veien . De som har mindre tid tilgjengelig , en times gange til Mirador Ses Planes gjøre (rute 3 ) . Den lengste av de fire turer fører til en høyde på 925 meter til Mola de s'Esclop .. Det er den tøffeste spasertur og du er ca 4 timer på veien , men rolig og utsikten gjør innsatsen verdt . Ta rikelig med mat og vann , er godt fottøy anbefales . Alle rutene er godt skiltet.