Booking.com

Pollença attraktive byen på Mallorca

Pollença
Pollensa ligger på den østlige enden av Serra de Tramuntana og ligger mellom to åser , er den perfekte mallorcanske byen Pollensa . Stor nok til å ikke gå lei , og liten nok til å vandre . Rundt litt i morgen Pollença har ikke gitt etter for turisme, i likhet med enkelte andre byer . Utlendinger har lenge vært tiltrukket av Pollença , men byen har dermed vært i stand til å tilpasse seg turisme uten å miste sin sjel . Itself til Hver søndag morgen kommer i Plaza Mayor etter å ha flyttet til kirken , til de lokale innbyggere og turister slappe av i Café Espanyol et besøk sammen . Plassen er ellers fylt med salgsboder .
Fra det 20. århundre turisme var en stadig viktigere inntektskilde. Landbruk gitt mest sysselsetting i 1960 til turist-boom var stigende . Pollenca er et fantastisk sted å vandre rundt . Byen er fylt med karakteristiske gatene rundt rutene . Bemerkelsesverdig , er byen veldig rent. På Plaza Mayor er også den nevnte kirke , Notre Senyora Del Angels fra det 18. århundre , med de vakre vinduene . The Convent de Sant Domingo er en annen viktig kirke i Pollenca. Den ble bygget mellom 1588 og 1616 og har en barokk klosteret veranda med fire hjørner .
Klosteret er nå brukt som et museum og viser restene av forhistorisk skulpturer i form av okser , og mandater ( tibetansk sand maleri ) gitt av Dalai Lama i 1990 .
Det huser også en samling av moderne kunst og verk av kunstneren Atilio Boveri .
Klosteret er stedet for den klassiske festival og den årlige kunstutstilling . Foruten klosteret , hagene i Joan mars , med sitt tårn 17. århundre . Dionis Bennassar Museum ligger i en typisk mallorkanske huset er fylt med verk av maleren og personlige eiendeler .
Blant de mange andre historiske bygninger er en tidligere jesuitt kloster som nå fungerer som rådhuset . Herfra kan du nå Calvari kirken med sin gamle trekors og utsikt over Puig de Maria av de 365 trinnene for å klatre som er omgitt av sypresser . Når du er oppe , har du en fantastisk utsikt over bukten Pollensa og sletten Mallorca . Puig de Maria er en 330m høy ås med et gotisk kloster