Booking.com

Cabrera utenfor kysten av Mallorca , Treasure Island pirater

Cabrera 
Mallorca, Ibiza , Menorca og Formentera kjenner nesten alle, men Cabrera ? Selv blant de sanne fanatikere Mallorca er øya Cabrera geiter sjelden kjent . Den minste bebodde øya av de baleariske øyene er en av de siste naturlige paradis i Middelhavet . Ved første øyekast er det ikke mye å gjøre i Cabrera . En restaurant , et lite museum , et slott , et par hus . Ingen flyplass , ingen biler , ingen hotel, men snarere et vakkert naturreservat . Det ser fortsatt ut som en hundre år siden i Mallorca . En ubebygd kystnære bukter, hvor du kan kjøle deg ned i den vakre turkisblå vannet . Cabrera er selv for mange innbyggere i Mallorca et helt ukjent øy . Egentlig er det ikke bare en øy i den sørlige delen av Mallorca , men som en hel øygruppe med 19 øyer som til sammen danner nasjonalparken Cabrera . Øya har sitt navn fra geitene . Denne øya er 17 km2 , den største og eneste bebodde øya i øygruppen . Geiter bor ikke der lenger, fordi de ville forstyrre . Sensitive økosystem På den lille øya mange andre dyr , og noen av disse bor bare på Cabrera levetid.
I den eneste havnen på øya en guide venter på deg og etter avtale , guider han deg gjennom de vakreste gratis stier gjennom parken . En av de vakreste turstier som går fra kaia til 11 kilometer fjernt fyr , så har du en fantastisk utsikt over hele øygruppen. Bergartene her knivstikking 50 meter over havet . En annen sti fører til utsiktspunktet La Cova Blanca Miranda . På denne ruten vil du passere Etnografisk Museum Es Celler . Du kan være keramikk, men også vanlige dagligdagse gjenstander av lokalbefolkningen fra det 19. og 20. århundre som fiskegarn , kurver og landbruks se . I den tidligere bodega kan du lære noe av historien til øya . Fra første til sjette århundre , romerne brukte øya som et stoppested på vei til det spanske fastlandet og Mallorca . Det var de som tok de glupske geiter til øya . Da seilerne kom tilbake til øya de alltid hatt rikelig med kjøtt . Så kom maurerne , som hadde nesten hele den iberiske halvøy under kontroll fra det niende århundre . Guiden tar deg videre til slottet bygget på klippen over havneinnløpet . Den ble bygget på slutten av 14-tallet for å beskytte mot pirater . Mallorca Tiår , Cabrera var kjent som en pirat øya. Til langt inn i det 20. århundre smuglere skjult på øya av sine produkter . Under turen guiden refererer alltid til sjeldne plantearter . På Cabrera har 30 lokale planter som vokser bare i Cabrera . Wild oliven , einer , rosmarin , sitron spurge og kløver dominerer landskapet .
Den undersjøiske verden er mer mangfoldig : havabbor , murener , delfiner og til og med truede dyrearter i Middelhavet , som havskilpadder og hval , kan du støte på under et dykk . I de mange undersjøiske huler har mange sjeldne fisk og koraller lokalisert . Vannsport og sportsfiske er forbudt i nasjonalparken . Antallet seilbåter er begrenset, og bare noen få fiskere kan fiske med tradisjonelle båter .
Du kommer Cabrera fra Colonia de Sant Jordi og Porto Preto . Noen selskaper tilbyr båtturer til reservasjonen . Prisene varierer mellom € 40 og € 48 for voksne , barn under 11 år betaler mellom € 25 og € 29 . La deg bli med prisen ikke avskrekke Cabrera ukjent , men virkelig en vakker utflukt på ferien din i Mallorca .