På Mallorca kan du spise god og variert . Foruten de lokale spesialitetene vi funnet inkluderer spansk , kinesisk , fransk , tysk , engelsk , belgisk , nederlandsk , arabisk , italiensk og meksikansk restauranter. Det er en landsdekkende ordning der kvaliteten på restauranten er angitt med 1 til 5 gafler . Jo flere jo bedre ( og dyrere ) . Det er i turist steder på Mallorca lurt å sammenligne prisene på restauranter fordi de kan variere . Som regel er menyene skrevet på spansk . I turistsentrene , på menyen også skrevet på tysk og engelsk , og noen ganger i fransk eller nederlandsk . Prisene på rettene blir gjort kjent ved inngangen til restauranten generelt . Prisen på et måltid , avhenger av hvor du bruker den . Når kontoen er vanligvis en serviceavgift lagt . Vær oppmerksom på at moms ( IVA enten Impuesto al Valor Ananido ) i prisen er inkludert ( IVA incluido ) . Hvis dette ikke er tilfelle (IVA ingen incluido ), økt regningen av en annen 15%! Det er vanlig at du er i en restaurant venter for en tabell for de ansatte du angir .
Frokost ( desayuno ) på Mallorca er typisk søt og enkel: kaffe , kjeks , kaker , pannekaker eller churros ( stekt dough pinner) . Ønsker ikke å spise frokost på en restaurant , kan du være i et wienerbrød ( eller pasteleria Confiteria ) eller kafeteria ( kafeteria ) kaffe med croissant eller ristet brød ( tostada ) rekkefølge . Kringle kan også kjøpe deilige kaker . Rundt elleve mennesker ofte spiser en søt rulle . Den Mallorcanen vanligvis har lunsj mellom 14.00 og 15.00 , men du kan som regel alle ende på 13,00 . For spanjolene lunsj ( comida ) det viktigste måltidet . Menyen inneholder som regel noen menyer (meny del dia ) som består av tre eller flere kurs . Dette er ofte billigere enn å spise a la carte . Middag ( cena ) bør vanligvis etter 20:00 på , på de stedene du kan ofte allerede på 19,00 ved bordet . De fleste spanjoler bruker kveldsmat etter 21:00 . En omfattende meny kan finnes i ordlisten .
spesialiteter
Hvis du er i Mallorca begrenset til vestlig mat , gjør deg selv rettferdighet , så er det et bredt utvalg av gode lokale retter . De fleste mallorcanske retter kommer fra våningshuset kjøkkenet . De viktigste ingrediensene er svinekjøtt , hvetemel og grønnsaker , men kokkene også bruke kylling , kalkun og lam . I de mest enkle barer for relativt lite penger , kan du få snacks (tapas) som blekksprut salat , russisk salat , stuinger , grønnsaksretter , sau ost , stekt blekksprut og ansjos , de står i kø i en glassmonter vises . Disse montre er lett for noen språkbarrierer : bare peke på de ønskede tapas er tilstrekkelig til å overvinne den rekkefølgen klart . Du kan få dem i små porsjoner , men også i større ( ración ) .
Hoved retter på øya Mallorca er fisk og skalldyr , for eksempel blekksprut og hummer . Et velkjent sjømatfatet er espinagada fra Sa Pobla , en deegpastei fylt med ål og spinat . Sant Joan de PEIX panades de tjener , en annen deegpastei fylt med fisk . Også på resten av øya kan du få deilig deegpasteien med grønnsaker overalt , blir de kalt cocas .
Selvfølgelig kan du bestille paella i Mallorca , selv om dette ikke er en typisk mallorcanske spesialitet . Kjent er paella valencia med kyllingkjøtt og kanin kjøtt og paella marinera inkludert blåskjell og reker .
Den Mallorcanen spiser mye sopas mallorquinas , støvet med vegetabilsk base poteter og tynt skiver brød . Ryktet er tumblet , en blanding av paprika, aubergine , tomater og poteter . De fleste supper består av en blanding av buljong , svinekjøtt , grønnsaker og et par brødskiver . Tradisjonelle mallorcanske pølser er sobrassada , botifarró og llonganissa . Den sobrassada er en myk svinekjøtt pølse og paprika , er llonganissa noe mildere smak . De botifarrós noe likne virveldyr pølser . Andre typiske mallorkanske retter er : Arrós brut ( ris med kjøtt ) , kanin med løk , kål med trost , frito Mallorquin ( stekte poteter med lever og andre organer ) og coca trempó ( pizza -lignende pasta toppet med grønnsaker ) . Det mallorcanske ost ( queso mallorquin ) er vanligvis mild i smaken : den mantecoso er fuktig og myk , er det semicurado halvtørre og tørre curado .
Mange brød fatet spist på Mallorca er ensaimada , en slags kaffe kake med vaniljesaus , krem og kandisert frukt og stekt i smult ( saim ) . Brød med olje og tomater på øya kalt pa amb oli , har den Mallorcanen alltid hatt en skål med oliven ved siden av dem . De mest delikate saltet cookies kommer fra Inca , blir de kalt galletas d' oli . Og selvfølgelig er det hvor som helst oliven, fiken , nøtter og syltede grønnsaker for salg . Videre er det en masse kaker på Mallorca er tilgjengelige, slik som de sospiros fra Manacor . Nærmere bestemt , den sure fennikel at munkene i kapellet La Trinidad sylte i Valldemossa . God røkt kjøtt kommer fra kommunene Felanitx , Inca og Sant Joan .